Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés
 
Kandalló üveg

A kandalló üveg elsődleges tulajdonsága, hogy rendkívül szélsőséges hőfokokat is elvisel, általában 700-800 celsius fokig tartósan hőálló. Így kibírja a készülék üzemi hőmérsékletét is, hőtágulása nagyjából a nullával egyenlő. Mivel átlátszó, rajta keresztül jól láthatóak az égési folyamatok, más hőkezelési eljárások során is hasznos lehet. Kazánok, pizza sütők üvegezésére is alkalmas, nem csak
kandallók részeként.

Sík felülete van, méretre és formára vágható, könnyen megmunkálható, szögben is lehet csiszolni. Bírja a fúrást, festést, általában 4-4,5 mm-es vastagságú. Külalakját mi alakíthatjuk ízlésünk szerint.

A kandallóüveg extrém elvárásokat teljesít, szélsőséges tulajdonságokkal felszerelve.

Időnként kormosodhat a kandallóüveg, bár ez nem jellemző, általában az elégetett nedves fa okozza. Azonban akadnak kivételek is. Ilyenkor a legegyszerűbben kipróbálható módszer, ha egy nedves rongyot a fennmaradó fahamuba mártunk, ezzel átdörgöljük, majd száraz ruhával áttöröljük (kormosodás esetén azonban mindig kérjük ki szakember véleményét is, hátha a kéménnyel van gond). Vannak kifejezetten erre alkalmas üvegtisztító folyadékok.

Ára: egy négyzetméter 70-80 ezer forint körül mozog, természetesen a méretre vágástól és vastagságtól, festéstől is függően.


1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vizes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013