Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés
 

Kandalló porszívó

A kandallóporszívó olyan kiegészítő, mely tulajdonképpen a hamu eltakarításában segít. Különböző fűtőtestek vannak, némelyik kialakítása olyan, hogy a leégett hamu a kandallótálcába esik, s ezt elméletileg csak ki kell önteni belőle, majd a környékét összesöpörni a fennmaradó kosz miatt. Azonban szinte minden egyes kandalló takarításnál előfordul, hogy a legóvatosabb mozdulatok ellenére is száll por a levegőbe, az egész házat belengi a finom hamu. Ez a lapátos-seprűs megoldásnál elkerülhetetlen, így nem csak a kandallót, de az egész házat is tisztítani, portalanítani kell utána. Ebben nyújt praktikus és egyszerű megoldást a kandalló porszívó. Ugyanis célszerű módon, zárt rendszerben szállítható benne a beszívott hideg (vagy akár langyos) hamu, anélkül, hogy a levegő megtelne porral.

A kandalló és környéke így könnyen takarítható, egyszerűen kiszívja a tűztérből a leégett fa hamuszármazékait, ezen felül könnyen tisztítható. Saját fém tartályba gyűjti a port, amit ezután csak ki kell önteni, s vízzel kimosható, lévén, hogy általában rozsdamentes acélból, fémből készül. A gégecső, amely a tartályhoz csatlakoztatható, általában szintén fém anyagú.

Két nagy fajtát különböztetünk meg - ezek között is - működés szempontjából, ez pedig a porszívóhoz csatlakoztatható (bármilyen normál) kerámia, vagy fémvödör, és a saját motorral rendelkező hamuporszívó.

Vannak szűrő és tisztító funkcióval is ellátott gépezetek, melyeken a filter is tisztítható. Ezek megakadályozzák a por, hamu bejutását a motorba, valamint némelyik égés-gátló szűrővel is felszerelt. Nagyobb mennyiségű hamu esetén ajánlani szokták, hogy szűrő védő huzatot is szerezzünk be a porszívóhoz, így még hatékonyabb lesz a szűrés.

Ezek a porszívók általában nem csak a kandallók, a különböző típusú kályhák és grillek alapos takarítására is alkalmasak. Vannak száraz és nedves eljárású porszívók, valamint hideg és langyos hamu felszívására alkalmas gépezetek is.

Általánosságban 14-20 literes tartályuk van, szívóerejük és a motor kapacitása, hogy mekkora feszültséggel működik - terméktől függ, és persze attól is, hogy milyen típusú kandallónk van. Más és más pernyeszívó használandó a különböző fűtőtestekhez, ugyanis némelyik pl. kizárólag fatüzelésű kandallók tisztítására alkalmas. Ára annak függvényében változik, hogy milyen típusú, mennyire felszerelt, motoros vagy csatlakoztatható, mekkora tartállyal, csővel és milyen funkciókkal rendelkezik, 5000Ft és 30000Ft között mozog a legtöbb készülék. Súlya 3-7 kg között mozog. Praktikus, gyors és kényelmes.1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vizes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013