Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés
 
Kandalló készlet

Érdemes megismerni a tűzpiszkáló és kandalló tisztító szettek is, amelyek a kandalló készlet részeit alkotják.

A kandalló tisztító szett lehet két részes, ami egy lapátból és seprűből áll, de akár 3-4 darabos is, ez már kicsit profibb kellékeket is tartalmaz, mint a piszkavas és a parázsfogó. Természetesen ezeket tűzálló anyagból készítik, általában rozsdamentes acélból, rézből, vagy kovácsoltvasból.

A tűzpiszkáló szettek már-már díszként is funkcionálnak, olyan gyönyörű kézműves alkotások születnek (általában kovácsoltvasból), hogy a szoba díszeként is remekül megállják helyüket, régi korok emlékét idézve. Anyagukat tekintve a tisztító készlettével megegyezik.

Vannak akasztós fajták a szettek közt, egyszerű fémhurokkal a kellékek végén, így egy készlethez tartozó fémrúdra fellógatva tárolhatjuk őket.

A másik féle kandalló készlet az állványos, itt inkább támasztó funkcióval rendelkezik a középső állvány. De a formák sora szinte végtelen, tekintve, hogy nem csak gyári, hanem különleges kézműves alkotások is nagy számban születnek.

A kellékek fogó része lehet szintén rozsdaálló acélból, a már említett akasztós vasból, illetve fából is, sőt, van olyan tűzi készlet, ami öntöttvasból pl. egy szobrot, zsoldos katonát ábrázol.
Magassága, szélessége teljesen változó méretűek, 20 centimétertől akár egy- másfél méteresig terjedhet.

Két darabos tisztító szettet 2000 Ft-tól is kaphatunk már, egy igényes, szépen megmunkált kandalló piszkavas szett pedig (ha méretét tekintve is legalább 60 cm-es) 10 ezer forintnál kezdődik.


1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vízes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013