Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés
 
Vizes, vízteres kandalló

A vízteres kandallók, vizes rendszerű tűzterek nem csak korszerű fűtőeszközként funkcionálnak, de a fűtésrendszert felhasználva a meglévő radiátorokat és csőhálózatot is ellátják. A központi fűtésrendszerhez lehet kötni, pótlólagos hőforrásként is megfelelő a meleg vizes tartályok melegítésére, de akár lehet ez a központi fűtés fő hőforrása is. Bármilyen rendszerre csatlakoztatható. (padlófűtés, stb.)

Az egész ház fűtésére alkalmas, akár rákötve a fűtésrendszerre és azzal együtt melegítve, akár önállóan. Hősugárzása egyenletes, kellemes meleget biztosít a lakóterekben, az egész házban, így a hatásfoka is nagyobb, általában 80% körül mozog. Környezetbarát megoldás, ugyanis akár 40%-nyi energiát takaríthatunk meg vele.

Burkolata sokféle lehet, mindenki ízlése szerint alakíthatja a kályha kinézetét. Vehetünk automata füstszabályozós vizes kandallót, amely az égési levegőt is egyénileg szabályozza, így magas biztonságos és környezetbarát módon fűthetünk, melegíthetünk használati vizet. Teljesítménye átlagosan 12-30kW, mérete nem különbözik a hagyományos kandallókétól, így súlyban sincs nagy eltérés, 100-300kg között van.

Tűztere lehet acéllemezből, ami kifejezetten jó, bizonyos
kályhákban kenyeret, kel tésztákat, pizzát sokkal finomabbra süthetünk, mintha sütőben tennénk meg. Mielőtt megvásároljuk, nézzünk utána mekkora huzatigénye van, és hogy az egész lakóteret képes-e befűteni (egyáltalán szükség van-e erre), vagy néhány tíz négyzetméter melegítésére elegendő a teljesítménye.
Ára 100-300ezer forint átlagosan, paraméterektől függően.

Központi fűtés kandallóval?

A vizes kandallóval több helyiséget is lehet egyszerre fűteni. A kandalló felszabaduló energiáit tovább hasznosíthatjuk, a vizes kandalló beépíthető kiegészítő és fő fűtési berendezésként is. Kapcsolódhat a meglevő melegvizes fűtési rendszerhez, alternatív megoldásként.


1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vizes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013