Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés
 
Legújabb kandallók
Castillo kandalló
CASTILLO

Egyedi tervezésű Castillo kandalló kőburkolat kandalló beépítéssel és tűztérrel.
Rustic kandalló
RUSTIC

Egyedi tervezésű Rustic kandalló kőburkolat kandalló beépítéssel és tűztérrel.
Kandalló választás
Rustic kandalló
Castillo kandalló

 
Kandallók épületszobrászati műkőelemek felhasználásával

Figyelmes szemlélő a legtöbb régi középítményen felfedezheti a az épületek kőnek látszó
oszlopait, konzolait műkőből rakták. A magyarázat prózai: régen sem jutott minden esetben elegendő pénz arra, hogy kézzel faragott kővel díszítsék az épületeket. A műkő ára pedig töredéke a nagy munkával, kézzel faragott valódi köveknek.

Nem csoda hát, ha a műkő egycsapásra népszerűvé vált azok körében, akik egy klasszikus oszlopokkal díszített kandallót álmodtak meg otthonunkba, de a kézzel faragott kivitelt túl drágának találták.

A speciális műkő zúzott mészkő, cement, pigmentek, műgyanta, valamint plasztifikáló adalék keverékéből készül. A Timpanon Design olyan épületszobrászati elemekkel, oszlopokkal, pilaszterekkel, konzolokkal építi meg a kandallóburkolatokat, amilyet csak elképzelünk, és az a lehetőség is adott, hogy a műkövön kívül mészkő, márvány, gránit elemekből válasszunk.

Míg korábban nyitott és zárt tűzteret, mára szinte csak az utóbbit alkalmazzák a hatásfok és a biztonságos üzemeltetés miatt. A megrendelő több gyártó választékából kapja meg az igényeihez
mért típust, de annyit elmondhatunk, hogy az öntöttvas tűztér a legelterjedtebb. Egyre gyakoribb kérésként hangzik el a vízteres tűztér beépítése. Előnye egyrészt, hogy meleg vizet állíthatunk
elő a segítségével, másrészt a kandallóval nem egy légtérben lévő helyiségeket is fűthetünk; a központi fűtés hálózatára kötve a berendezést. Dupla falú elektromos ventillátorral ellátott tűzteret is beépíttethetünk, így a szomszédos helyiségeket is fűthetjük: flexibilis csővezetékkel egyszerűen oda "tereljük" a meleg levegőt.

Tudnunk kell, hogy megfelelő huzatú, minimum 14 x 20 centiméter kürtőméretű kémény szükséges a kandalló megépítéséhez. Ha ennek a kitételnek nem felel meg a kémény, vagy egyáltalán nincs kivezetésünk abban a helyiségben, ahová a kandallót tervezzük, akkor sem állunk megoldhatatlan kihívás előtt. A saválló acélcsőből készült, szigetelt könnyűszerkezetes kémény a megoldás, és ehhez alapozásra sincs szükség. Ha akadályba ütközne a kémény építése, arra az esetre ott vannak az elektromos látvány-, vagy alkohollal működő tűzterek.

A kandalló értékes és látványos berendezési tárgya otthonunknak, és ezt mind többen ismerik fel. A Timpanon munkatársai az ország egész területén, teljes körű kivitelezéssel vállalja kandallók építését, hogy közel kerüljünk a tűzhöz.


Forrás: A Mi Otthonunk, Közel a tűzhöz, 2008.12-2009.01


1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vízes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013