Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés

Kandalló ajtó

A kandalló ajtó kiválasztása nagyban függ attól, hogy milyen fűtőtestünk van otthon. Ajtóból sokféle típus van, ezek más- más funkciót látnak el. Az egyszerű kandallóajtó általában 350X450 mm nagyságú, ebből is van egy és kétszárnyú, fogantyús és fogantyú nélküli. Körkályhákhoz domború ajtó szükséges (400X400), de vannak sütőajtók is, ezen belül is íves, fekvő és egyenes sütőhöz (300X500) valók, ezek különböző mélységű lemez dobozzal rendelhetők.

A hamuajtók mérete 160X350mm körül mozog átlagosan, a tisztítóajtók ennél kisebbek, 140X160-as mérettel. A beépítési méret ezeknél a méreteknél néhány 10 milliméterrel kisebb.

Ajtók közt is rengeteg- féle mintájú, kinézetű van. Általában vasöntvényből készülnek és hőálló üveg van bennük. Van, ahol az ajtókhoz kapunk befalazó karmokat és szikrafogó tartozékot.

Felületi kiképzésük lehet festett, csiszolt vagy réz- antikolt, így színben is nagy a választék: brill, fekete, nyers-csiszolt, csiszolt, rezezett, antikolt hatású felületek.

A méretek tehát 100X170-től 450X650mm-ig változnak általánosan, felhasználási területtől és igényektől függően, az árak pedig ezek tekintetében néhány száz forinttól (hamuajtó) 30-40ezer forintig (tüzelő, kandallóajtó) alakulnak.


1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vizes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013