Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés
 
Kandalló kosár

A kandalló kosarak a fa tárolására, esetleg hordására alkalmasak. Leggyakoribb a praktikus, nyitott szerkezetű kosár. A fahasábok tárolására ugyanis ez az igazán fajta, hosszított, két oldalt zárt formájával. Méretük leggyakrabban 45X60X35 cm, de kérésre bármekkorát készíttethetünk. A gyönyörű kézműves fűzből font kosarak nem csak természetes eredetűek és környezettudatosak, esztétikai értékük sem elhanyagolható, a ház díszeként is funkcionálnak. A kandallókosár akkor ideális választás, hogyha
beltéri kandallónk, kályhánk mellett szeretnénk kisebb mennyiségű, könnyen elérhető tüzelőt tárolni.

Különböző vesszőkből, faanyagokból készítik őket, de lehet öntöttvas, króm, acél és rézből készült kosarakat, tüzelőtartókat is kapni, számtalan formában és színben. Hazánkban inkább az erdélyi, dunántúli kosárfonók által készített vesszőkosarak, míg külföldön, pl. Nagy-Britanniában a fémből készült tartók terjedtek el.

Természetesen a kandalló kiegészítők, kellékek vásárlásánál is meg kell néznünk, milyen típusú, tüzelésű a mi kandallónk. Ezekkel a kellékekkel sokkal barátságosabbá, otthonosabbá varázsolhatjuk kandallónk egyébként is családias légkörét, környékét. A kellemes érzetet, látványt fokozhatjuk még a béléses (textillel, anyaggal kibélelt) kosár vásárlásával, itt még bővebb a mintázatok és formák tárháza. Az árak teljesen különbözőek, anyagtól és formától és minőségtől függően.


1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vizes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013