Timpanon kandallók
 
Kandalló készítés
 
Legújabb kandallók
Castillo kandalló
CASTILLO

Egyedi tervezésű Castillo kandalló kőburkolat kandalló beépítéssel és tűztérrel.
Rustic kandalló
RUSTIC

Egyedi tervezésű Rustic kandalló kőburkolat kandalló beépítéssel és tűztérrel.
Kandalló választás
Rustic kandalló
Castillo kandalló

 
A biokandalló

A bioethanol kandalló, közismertebb nevén a biokandalló természetesen nem pótolhat hangulatban és fűtőértékben egy hagyományos kandallót, cserépkályhát, kemencét, de a látvány, a kényelem, a használat és a beüzemelés egyszerűsége pompás alternatívát jelent olyan helyeken, ahol például nincs lehetőség vagy túl nagy költséggel járna egy kémény építése.

A biokandallók főleg modern stílusú lakások hangulati kiegészítői. A modern stílus persze nem alapkövetelmény, a választék hatalmas, és a beépíthető vagy falra szerelhető biokandallókkal nagyobb, egyedi és a lakberendezési stílushoz maximálisan illeszkedő látványelem készíthető. Körbeépíthetjük téglával, kirakhatjuk körülötte mozaikkal, kiemelhetjük akár szögletes vagy kerek, fa vagy fémkerettel is, illetve bízhatjuk kialakítását bútortervezőre is.

A legmodernebb füstmentes kandallókban valódi tűz ég, azonban füst és káros anyag kibocsátás nélkül. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nincs szükség füstelvezetésre, kéményre, az üzemeltetéséhez pedig semmilyen szakhatósági engedély nem feltétel. Használatához nincsen szükség villamos- vagy gázenergiára, ezáltal lehetővé válik a kandalló használata azokban a kis alapterületű vagy társasházi lakásokban is, ahol kémény kiépítésére nincs lehetőség, vagy a tüzelőanyag tárolása gondot okoz. Ezenkívül igen mobilisek, így az egyes lakásfelújítások alkalmával kedvünk szerint áthelyezhetjük.

A füstmentes/bioetanol tüzelésű, úgynevezett biokandallóban speciális, környezetbarát és (amennyiben az utasításokat betartjuk) biztonságos anyag ég, melynek 96%-a bioetanol, 4%-a pedig a láng színét megfestő adalékanyag.

Adagolását tekintve egy tartálytöltéssel átlagosan két és fél - három órát ég bennük a tűz, amely közel azonos egy jól megrakott farakás égési időtartamával. A kívánt tűz erősségének függvényében dönthetjük el, hogy hány tartályt használunk fel.

A felszereléshez nem kell nagy tapasztalat vagy szaktudás, legtöbbjük két csavarral könnyen a falra szerelhető, sőt akár még gipszkartonra is rögzíthető. Egyes típusok rögzítés nélkül, a térben is elhelyezhetok, körbeforgathatók. Léteznek olyan modellek is, ahol a tűz vízjátékkal kombinálódik, és a tartályokból egy szivattyú segítségével vízfüggönyként ereszkedik le a desztillált víz. A kültéri verzió szabadtéri programjaink kellemes hangulatvilágítása lehet.

Egy átlagos biokandalló tömege 15-20 kg körül mozog, így szereléskor sem kell nagy terheket mozgatnunk és fafödémre is alkalmazhatjuk. Áruk változó, de fatüzelésű társaikkal ellentétben már 300 000 Ft alatt is bő kínálatból válogathatunk. A tűztér általában acélból készül. Opcionális kiegészítők a szabályozható alkoholtartály, a tűzfojtó, a tűz előtti kandallórács vagy a hőálló üveg. A természetes megjelenést pedig kerámia dekorfával vagy dekorkővel fokozhatjuk.Forrás:
www.lakbermagazin.hu


1 1 1 1 1 1

Kandalló építés

Kiegészítők Kandalló készlet Kapcsolat
       

Kandalló építés előtt
Kandalló: mire figyeljünk oda?
Milyen kandallót válasszunk?
Épületszobrászati műkőelemek

Kandalló kosár
Kandalló porszívó
Kandalló üveg
Kandalló ajtó
Kandallókályha
Vízes kandalló
Tűzterek
Különlegességek

Kandalló tancsadó
Ügyfeleink véleménye
Referenciák
Kapcsolatfelvétel itt

TIMPANON - KANDALLÓK MESTERFOKON :: www.timpanon.hu © 2013