Lakás felújítása

Szolgáltatások

- csempézés, járólapozás, egyedi díszburkolatok

- festés, mázolás, tapétázás

- villany, víz-fűtés szerelés

- igény szerinti asztalos munkák (méretre gyártott egyedi bútorok)


Cikkek

- Megjelent a lakásfelújítás magazin 2009/3 száma

Pihenőkertek felújítása, Egy régi ház új élete, Kis fürdőszobák,
Panellakás felújítása, Tippek a rezsiköltség csökkentésére, Régi
házból korszerű... TOVÁBB


-
Lakásfelújítás: mire érdemes költeni?

A használt lakások többnyire felújításra szorulnak. Érdemes-e az eladásra szánt lakást felújítani, mennyivel növeli ez ingatlanunk
értékét? Megéri-e lerobban, lepusztult lakást venni, és saját
költségünkön felújítani? TOVÁBB

-
A fürdőszoba "buktatói"

Tanácsok az épületgépészeti műszaki ellenőrtől: a vizes helyiségek felújítása során mindenképpen TOVÁBB

-
Falburkolatok és lakásfelújítás

A belső terek tervezése során fontos, hogy a bútorok, belsőépítészeti elemek és az épületszerkezetek megjelenése összhangban legyen. TOVÁBB

-
Hidegburkolatok a lakásban

Tanácsok az épületgépészeti műszaki ellenőrtől: a vizes helyiségek felújítása során mindenképpen figyelni kell arra, hogy a lefolyócsövek... TOVÁBB

Ön itt érdekes, a lakásfelújításhoz kapcsolódó cikeket olvashat.
Különböző technológiai megoldások
a kivitelezések során.


A lakásfelújításnál meghatározó az épület szerkezete. Mivel egy meglévő épületet bizonyos kötöttségekkel lehet átalakítani és felújítani, ezért a kivitelezés során a lehetséges technológiákat ár érték arány figyelembe vételével kell kiválasztani. Például hagyományos vagy panel építésű lakások átalakítása más más technológiát igényel. Vegyük például a panel lakásokat.

A lakások alapterületének átrajzolása is megoldható, figyelembe véve a teherhordó falakat. Ha ezeket kivenni nem is lehet, de tekintélyes nyílásokat lehet vágni, ezzel helységeket lehet egybenyitni illetve optikailag megnagyobbítani. Ezeknek a vágását speciális gépekkel végzik erre szakosodott kivitelezők.


Természetesen ezt megfelelő körülterkintéssel kell elvégezni, mert figyelembe kell venni a főfalakra jutó felső szintek terhelését, ezért ezt célszerű statikussal megterveztetni. A válaszfalak e tekintetben mivel nem teherhordók, teljes egészében kivehetők. Bár ezt is csak speciális módszerrel lehet elvégezni, mert ezek is vasaltak. Meglepően tágas tereket és lakható lakást nyerhetünk ilyen átalakításokkal. A gépészeti berendezések illetve villanyszerelési vezetékek eltüntetése sem problémamentes, de esztétikusan megoldható a mai könnyített szerkezetű anyagok felhasználásával.

A hagyományos épületeknél sem egyszerűbb egy felújítás, mivel ez az átalakítás mértékétől függ. Nagy mértékben befolyásolja az épület állagának minősége. Nem ritkán a felújítás megkezdése előtt feltárásokat kell végezni, hogy tisztában legyünk az épület szerkezetének állapotával. Mivel egy felújítási munkánál sok nem látható probléma is felmerül ezért a költségek akár 50-80 %-kal is növekedhetnek, de ez nem túl gyakran fordul elő.

A felújítás menetének illetve lebonyolításának főbb pontjai:
- helyszíni felmérés a megrendelő igényeinek alapján
- a meglévő és a kialakítandó állapot terveinek elkészítése
- az árajánlat elkészítése
- a felújítás mindig bontási munkákkal kezdődik, ami a régi felületek, falak illetve gépészeti szerelvények bontásával jár
- ezek elvégzése után válnak láthatóvá azok a dolgok, amiről már az előzőekben beszéltünk, esetlegesen ilyenkor kerülnek felszínre azok a nem látható, plusz költséggel járó többletmunkák. Ezeket egy pót költségvetésben célszerű rögzíteni.
- ilyenkor sokat számíthat a megfelelő és költségkímélő anyagok felhasználása akár a segédanyagok akár a végtermékek felhasználásában.
- miután a szükség szerinti bontásokat elvégeztük kezdődhet az újjáépítés. Gépészeti és villanyszerelési vezetékek beépítésével kezdünk kivéve amikor új falakat kell húzni. Mert ekkor ezeknek a megépítésével kezdünk.
- Miután a gépészeti és villanyszerelés elkészült - természetesen ezeknek csak a falkiállásig kell meglenniük - mert a szerelvényezésre a felújítás legutolsó szakaszában kerül a sor.
- A következő lépés a szerkezetek helyreállítása, vakolások, száraz vakolatok elkészítése vizes blokkok, vakolatok előtti vagy utáni hideg illetve meleg szigetelése. A hagyományos vakolásnál a szerkezetek száradása után felületek festése tapétázása, a vizes blokkokban hideg burkolatok készítése, egyéb helységekben meleg illetve hideg burkolatok készítése.

Itt térjünk ki az anyagok minőségére és árára. Általában az ár tükrözi a minőséget. Természetesen át kell gondolnunk, hogy a felújítást milyen célzattal illetve milyen távra gondoljuk. A hideg burkolatok készítésénél a burkolóanyag minősége nagyban meghatározza a segédanyag és a ragasztóanyag minőségét is.

Az anyagok kiválasztásánál többek között figyelembe kell venni a helységek funkcióját, például hogy az adott lakást úgy kívánjuk kialakítani, hogy akár irodának is használhassuk. Később egy kis átalakítással vagy újrafestéssel ismét lakásként funkcionálhat.
A felújítás időtartama természetesen függ a lakás méretétől, állapotától és a felújítás mértékétől.
Elérhetőségek

Rendelésfelvétel, információ:
----------------------------------------

Telefon:
- 06-30-630-5073 (07-20h)
- 06-1-278-2595 (07-18h)
- 06-1-239-5644

Fax:
- 06-1-278-2594

E-mail: lakasfelujitas@itt.hu


Referencia képek

Képek megtekintése ide kattintvaLakásfelújítás és átalakítás - www.itt.hu/lakasfelujitas © 2009
webhosting: Com Bt. | web design:
Factory
ajánlott böngésző: Mozilla Firefox
Google toolbar letöltés
Google