Lakás felújítása

Szolgáltatások

- csempézés, járólapozás, egyedi díszburkolatok

- festés, mázolás, tapétázás

- villany, víz-fűtés szerelés

- igény szerinti asztalos munkák (méretre gyártott egyedi bútorok)


Cikkek

- Megjelent a lakásfelújítás magazin 2009/3 száma

Pihenőkertek felújítása, Egy régi ház új élete, Kis fürdőszobák,
Panellakás felújítása, Tippek a rezsiköltség csökkentésére, Régi
házból korszerű... TOVÁBB


-
Lakásfelújítás: mire érdemes költeni?

A használt lakások többnyire felújításra szorulnak. Érdemes-e az eladásra szánt lakást felújítani, mennyivel növeli ez ingatlanunk
értékét? Megéri-e lerobban, lepusztult lakást venni, és saját
költségünkön felújítani? TOVÁBB

-
A fürdőszoba "buktatói"

Tanácsok az épületgépészeti műszaki ellenőrtől: a vizes helyiségek felújítása során mindenképpen TOVÁBB

-
Falburkolatok és lakásfelújítás

A belső terek tervezése során fontos, hogy a bútorok, belsőépítészeti elemek és az épületszerkezetek megjelenése összhangban legyen. TOVÁBB

-
Hidegburkolatok a lakásban

Tanácsok az épületgépészeti műszaki ellenőrtől: a vizes helyiségek felújítása során mindenképpen figyelni kell arra, hogy a lefolyócsövek... TOVÁBB


Ön itt érdekes, a lakásfelújításhoz kapcsolódó cikeket olvashat.

Falburkolatok és lakásfelújítás

A belső terek tervezése során fontos, hogy a bútorok, belsőépítészeti elemek és az épületszerkezetek megjelenése összhangban legyen. Ehhez nyújtanak segítséget a műanyag struktúrlemezek, és a bútoriparban régóta használatos dekorlemezek.

A struktúrlemezek speciális, innovatív termékek, melyek magas minőségű dekoratív felületeikkel segítik a belsőépítészeti tervezést. Fő felhasználási területük a lakások bútorainak, építészeti elemeinek, üzletberendezések és kiállítási területek burkolása mechanikai szempontból nem igénybevett felületeken. Ezenkívül használható színházi és prezentációs kellékek díszítésére és dekorációs alapanyagként is.
A termék mintázatok és színek tekintetében igen nagy változatosságot mutat.

Az alaptermék decoline néven kerül forgalomba, több száz színben. Ez egy 1 mm vastag sík anyag, amelynek melegen való formázásával keletkeznek az ún. "structure line" lemezek. Ezeken térbeli alakzatok láthatók, pl.: rizsszem, hullámos felület, piramis vagy lencse alakú dombornyomás stb. Tovább gazdagítja a választékot a "punch line" program, amely a decoline lemezek perforálásával keletkezik. A keletkezett lyukak formája, elosztása szintén nagy változatosságot mutat. További választási lehetőség az ún. multistyle lemezek alkalmazása. Ezek a meghatározott méretben hossz-, és keresztirányban bevágott lemezek nagyon hajlékonyak.

A struktúrlemezek feldolgozásával és használatával kapcsolatos alábbi előírásokat mindenképpen be kell tartani, és már a tervezés során figyelembe kell venni:

A termék hőtágulása nagy, ezért min. 2mm hézagot kell hagyni a lemezek között. A réseket a már említett profilokkal lehet lezárni.
A struktúrlemezeket nem szabad közvetlen napsütésnek és sugárzó hőnek, valamint 65 C° feletti hőmérsékletnek kitenni.
A nedvszívó felületeknél célszerű SIBUKLE ragasztót használni. A nem nedvszívó felületekhez öntapadós lemezeket kell alkalmazni. Sík nedvszívó felületekhez is használhatunk öntapadós lemezeket. A ragasztáshoz tilos oldószeres ragasztót alkalmazni, mert károsítja a felületet. Az íves felületeknél gondoskodni kell mechanikai rögzítésről.

A szerelés során az alapfelületnek simának, por- és szennyeződés- valamint zsiradékmentesnek kell lenni. A nem nedvszívó felületeket alkohollal tisztítsuk le. Mindenféle megmunkálást, vágást a színoldal felől kell elvégezni. Az ideális megmunkálási hőmérséklet 15 és 30 C° között van, a lemezeket 24 órán keresztül sík állapotban klimatizálni kell a felhasználás helyszínén.

A lemezek felragasztásához közepes keménységű gumihengert kell használni, amellyel a levegőt ki kell szorítani a lemez alól. A védőfóliát csak a munkafolyamat befejeztével célszerű eltávolítani.
A laminát lemezeket (dekorlemezek) Magyarországon elsősorban az erősen igénybevett felületek (pl. konyhai munkalapok, ajtólapok) felületének borítására használják, de gazdag méret-, szín- és felületválasztékuk más belsőépítészeti elemek burkolásánál is jó lehetőséget biztosít a belsőépítészeti tervezéshez. Fő alkalmazási területük a konyhai munkalapok, irodai asztallapok, illetve ajtólapok és egyéb alkatrészek. Dekorációs anyagként belsőépítészeti elemek burkolására is használható.

A Forest Hungary Kft Által forgalmazott laminátok 0,9 mm vastagok, a táblaméretük 1300 x 3050 mm. Hő alkalmazása mellett kis sugárban az alapfa profiljának megfelelően hajlíthatók. Hidegen legalább 200 mm a hajlítási sugár.

A műgyantával átitatott, nagy fajsúlyú papírrétegekből álló laminátok a speciális gyártási technológiának köszönhetően igen kemény- és kopásálló felülettel bírnak. A lemezek feldolgozása (fűrészelés, marás, fúrás) lehetőleg magas vágósebességű keményfém-lapkás szerszámokkal történjen. Vágáskor a vágóélek először a színoldalt érjék. Különösen védőfólia nélküli feldolgozásánál fontos a pormentes környezet biztosítása. A lemezek színoldalát csiszolni tilos!
Sík felületű fa és fahelyettesítő anyagokra hőre keményedő műgyanta, illetve diszperziós ragasztókkal erősíthető fel a laminát lemez síkprésekben való préselésével. Síkgörbe felületekhez célszerű kontakt (oldószeres) ragasztót használni.

Fontos, hogy a lap és lemezféleségek burkolásánál a hátoldalra ún. kontralemezt kell ragasztani a lap görbülésének magakadályozására. A kontralemez és a laminát lemez vastagsága egyforma legyen. Számolni kell a lemezek kismértékű zsugorodásával illetve dagadásával a nedvességtartalom változásának hatására. Hogy az ebből eredő lapgörbüléseket elkerüljük, a lemezeket illetve az alapfát a ragasztás előtt legalább 48 óráig szobahőmérsékleten 45-55 % relatív páratartalom mellett tároljuk. Ragasztás előtt a lemeznek és az alapfának egyaránt por- és szennyeződésmentesnek kell lennie. A ragasztóanyagot egyenletes vastagságban hordjuk fel a felületre, és mindenütt azonos nyomást biztosítsunk a préslapok felületén.
A tisztításhoz a hagyományos kvarcmentes folyékony tisztítószerek használhatók.


Forrás: Ezermester.hu
Elérhetőségek

Rendelésfelvétel, információ:
----------------------------------------

Telefon:
- 06-30-630-5073 (07-20h)
- 06-1-278-2595 (07-18h)
- 06-1-239-5644

Fax:
- 06-1-278-2594

E-mail: lakasfelujitas@itt.hu


Referencia képek

Képek megtekintése ide kattintvaLakásfelújítás és átalakítás - www.itt.hu/lakasfelujitas © 2009
webhosting: Com Bt. | web design:
Factory
ajánlott böngésző: Mozilla Firefox
Google toolbar letöltés
Google